Alla inlägg den 15 februari 2010

Av Cattis - 15 februari 2010 19:26

Har varit ett tag sen jag skrev här nu.. Men har varken haft ork, lust eller tid. Skriver väl en liten sammanfattning om vad som hänt.. Pappsen blev idag flyttad till Sandviken, skönt när det blir lite närmare för mig att åka till honom.. Superfint och trevligt rum har han fått också. Hoppas han ska trivas där den tiden som är kvar. Han har varit väldigt trött och orolig den sista tiden, men hankar sig fram. Har varit roligt dom dagar man kunnat prata lite med honom, när han orkar. Allt morfin och dyl. gör ju honom så trött. Det är så tråkigt att bara kunna se på och inget kunna göra än att finnas där för honom.. Han har även fått MRSA bakterier nu, så nu är det isolering. Fast dom i sig är ju inte så farliga så i sig, dom smittar ju inte genom luften direkt. Så det är ju vanlig hygien som gäller med handsprit och så. Men nu måste även vi anhöriga testa oss så inte vi kan ha fått det. Ska bli spännande att ringa VC imorgon och se vad dom säger när jag vill att dom ska testa mig för MRSA. Ni som inte vet vad MRSA är så är det:


MRSA, methicillinresistenta Staphylococcus aureus, är en stafylokockbakterie som är motståndskraftig mot våra vanliga antibiotika. Staphylococcus aureus, som även kallas gula stafylokocker, är en vanlig bakterie som finns runt omkring oss och som vi oftast inte blir sjuka av. Om du har ett infekterat sår som inte vill läka bör du kontakta din husläkare.

MRSA har ökat i Sverige, men är fortfarande ovanlig här jämfört med länder utanför Norden. Smittan sprids särskilt lätt i sjukhusmiljöer, men förekommer även hos personer som inte varit i kontakt med sjukvården.

MRSA kan vanligen orsaka sår eller andra enklare hudinfektioner. Enkla sårinfektioner med MRSA är oftast inte allvarligare än andra sårinfektioner och behöver sällan antibiotikabehandlas. Problemet är att smittan kan spridas vidare till omgivningen. Allvarliga infektioner med stafylokockbakterien kan då bli svåra att behandla. Dessa motståndskraftiga bakterier har blivit ett särskilt problem på sjukhus där många patienter vårdas som är speciellt mottagliga för infektioner.

En berättigad rädsla finns att vi även i Sverige i framtiden skall få en situation där vi får svårt att behandla allvarliga infektioner.





I förrgår alltså den 13 februari fyllde min kära lilla grand danois Ina 9 år.. Hon är så full med liv och glad fast hon är gammal, det är så roligt att hon är så pigg för den åldern. Grattis på dig min lilla gumma..

  

Ovido - Quiz & Flashcards